Hvem og hvad er DK Heart & Soul

Heart & Soul er et mindre katteri, registreret i FIFe/Felis Danica tilbage i januar 2002, beliggende i Korsør.

Opdrættet deles af 2 personer (Jan & Tina) med hver sin bopæl, dog kun med ca. 100 meters afstand, hvor kattene er pænt fordelt.
Vi er begge i midten af livet, og uden børn, så dyrene er vores højtelskede familiemedlemmer, som er i hjemmet helt på lige fod med os selv - dvs. i sofaer, senge og hvor de ellers har lyst til, at være - selvfølgelig helst på skødet af os, hvis vi skal bestemme
Vi har ingen specielle hankatte-værelser/rum eller bure af nogen art, da det strider imod vores opfattelse af, at være kæledyrsejere, og det er vi i langt højere grad end opdrættere.

Vores første kuld så dagens lys i november 2003, efter en masse læsning både på nettet og i bøger - deltagelse i pænt mange kurser, foredrag og sidst men ikke mindst en masse udstillinger.
Vi udstiller stadig med stor glæde.

Vi starede med de Norske skovkatte i 2001/2002, men stoppede allerede i 2005 efter bare 2 kuld, da vi ikke brød os om, at racen blev blandet på kryds og tværs med andre racer. Tidlig neutralisering havde endnu ikke vundet særligt stort indpas her i Danmark på det tidspunkt, så derfor vores beslutning, som måske var lidt hasarderet, men det gjorde virkelig ondt i vores opdrætter-hjerter, at se alle mulige blandinger.
Vi sender kun kælekatte afsted som kastrater idag!

Vi valgte derfor istedet i, at hellige os Exotic, da vi var/er meget forelsket i racen, og havde delt hjem med en enkelt kastrat fra 2002, men dem er vi også stoppet med.
Det skete i slutningen af 2009, da det desværre er en forholdsvis svær race i forhold til tand- og tungestilling.
Vi har i hvertfald været uheldige med en del killinger, selvom deres forældre har haft okay tænder, så har de selv vist tunger, tænderne har siddet forkert osv., så det kunne hverken nerverne eller pengepungen holde til mere.

Vi har haft burmeser-kastrat i hjemmet siden 2005, som vi købte i et anfald af INOMC (I Need One More Cat) på en udstilling, hvor vi synes, det hele bare var for meget. Burmeseren er en virkelig skøn, dejlig og meget meget social race, så vi fik, pga. af vores dejlige kastrat, lysten til, at forsøge os med opdræt af racen.
Vi købte to avlshunner i 2007, og nød dem, indtil de var gamle nok til, at kunne berige os med killinger.

Vores første kuld burmesere så således dagens lys i begyndelsen af 2009. Derefter har vi haft 6 kuld frem til 2016, hvorefter vi desværre igen har ligget stille pga. uforudsete omstændigheder. Vi var ellers lige nået til, at skulle gå igang med 3. generation med vores stamnavn.

Vi har til dato kun haft 17 kuld i alt - se evt. tidligere kuld - da vi vil kunne nyde hvert kuld, og give det den optimale opvækst uden stress og jag.
Vi har begge været med til fødslen af alle kuld, og det er en kæmpe oplevelse hver eneste gang - meget livsbekræftende.

Vi elsker ALLE vores dyr meget højt, og gør ALT for dem på alle måder, hvilket bliver belønnet i allerhøjeste grad. Kunne ikke forestille os et liv uden selskab af de skønne 4-benede væsener.

Man kan godt sige, at vi har været igennem mange racer (3), men vi har haft forholdsvis mange år til, at lære hver enkelt, at kende, og bruger stadig oceaner af tid på, at lære mere.

Vi står altid til rådighed med svar på evt. spørgsmål, så skriv endelig, hvis der skulle være noget, du vil vide, eller er i tvivl om.

Jan & Tina

Revideret: 13. februar 2018